Biografija | Amra Babić

O MENI

Amra Babić

Babić (Muhamed) Amra rođena je 16. februara 1969. godine u Visokom. Osnovnu i srednju ekonomsku školu završila je u Visokom.
Diplomirala i magistrirala na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Diplomirani je ekonomista s certifikatom za samostalnog računovođu, ovlaštenog revizora i internog revizora za javni sektor. Magistar je ekonomskih nauka - finansijski menadžment.

U toku radnog vijeka radila je kao šef knjigovodstva u DD „Asfaltgradnja”, direktor filijale BBI banke u Visokom, direktor društva za računovodstvo, financijsko i porezno savjetovanja VGT Consulting, te je obnašala funkciju ministrice finansija ZDK u periodu poslije općih izbora 2010.g. Funkciju gradonačelnice Grada Visokog obavljala je u periodu od 2012- 2020.g.

U dva mandata obnašala je dužnost vijećnice Općinskog vijeća u Visokom. Tokom profesionalne karijere, bila je član nadzornih odbora i odbora za reviziju u više privrednih društava.

Na općim izborima održanim 2022, izabrana je kao zastupnica u skupštinu Zeničko-dobojskog kantona te kao delegatkinja u Domu naroda Parlamenta FBiH.

Jedan je od osnivača Općinske organizacije porodica šehida i poginulih boraca Visoko, dugogodišnji aktivista i predsjednik te organizacije. Sudionik je niza seminara, konferencija i treninga, a dobitnica je brojnih nagrada i priznanja.

Samohrana je majka tri odrasla sina.

kratka biografija

2022 -

Delegatkinja u Domu naroda Parlamenta FBiH

2022 -

Zastupnica u skupštinu Zeničko-dobojskog kantona

2012-2020

Gradonačelnica Grada Visoko

2011-2012

Ministarstvo finansija ZDK

2004-2011

vijećnice Općinskog vijeća u Visokom

Copyright © Amra Babić. All Rights Reserved.